Seriāls “Draugi” tika uzņemts no 1994. gada septembra līdz 2004. gada maijam, un tā aktieri jau tolaik, pirms tas kļuva populāri, bija kā iedvesmas avoti daudzām draugu grupām.

Dženifere Anistone

Toreiz: Anistone seriālā attēloja Reičelu Grīnu, kas kļuva par ko daudz vairāk nekā iepirkšanos apsēstu aizbēgušo līgavu, kuru iepazinām pirmajā sezonā. Viņas tēls ne vien ieguva sekmīgu darbu pie modes dizainera Ralph Lauren, bet – daudziem par atvieglojumu – beigu beigās sagāja kopā ar Rosu seriāla noslēgumā.

Tagad: Golden Globe ieguvēja likusi smieties daudzās zināmās filmās, piemēram, “Neciešamie bosi”. Tāpat viņa piedalījusies neatkarīgās filmās, piemēram, “Kūka”. No nesenākajiem darbiem viņa atgriezusies televīzijā kopā ar savu ekrāna māsu Rīzu Viterspūnu, filmējoties “Rīta šovā” (The Morning Show), ar kuru nominēta Emmy balvai un ieguvusi Screen Actors Guild balvu. Ārpus profesionālajiem izaicinājumiem viņa bijusi precējusies ar Bredu Pitu un Džastinu Terū.

Deivids Švimmers

Toreiz: Ak, Ross Gellers. Mēs desmit gadu garumā patiesi izbaudījām Švimmera paleoentologa profesora untumus, ne vienmēr piekrītot viņa neordinārajiem lēmumiem.

Tagad: Jau no pirmajām filmas The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” sekundēm skatītāji pilnībā aizmirsa viņa “Draugu” lomu un atraisīti izbaudīja Švimmera tēloto advokātu Robertu Kardašjanu. Ārpus ekrāna dzīves viņš ir tēvs meitai ar savu bijušo dzīvesbiedri, britu mākslinieci Zoju Bakmenu.

Kortnija Koksa

Toreiz: Nenoliedzami, šī bija visvairāk organizētā “Draugu” locekle – Koksas Monika Gellere ieguva mūsu simpātijas ar savām dēkām un, protams, īpaši romantisko Čandlera bildināšanu, kas lika mūsu acīs sariesties asarām ilgāk nekā vēlamies to atzīt.

Tagad: Vai maz būsiet pārsteigti, ka “Draugu” superzvaigzne karjeru turpināja tik pat sekmīgi? Viņa ne vien piedalījās seriālā “Cougar Town” no 2009. līdz 2015. gadam, bet arī režisēja vairākas tā sērijas, kā arī savu pēdējo filmu “Just Before I Go” 2014. gadā. Viņa ir šķīrusies no Deivida Ārketa, tomēr draudzīgie bijušie, kas ir vecāki meitiņai Koko, uz ekrāniem kopā redzami filmā “Kliedziens 5”.

Līza Kudrova

Toreiz: Kudrovas tēls Fībija Bufē bija kā svaiga gaisa malks, sniedzot komiskus momentus seriālā, un tieši šajā noskaņā viņa iepazīstināja mūs ar vienu no 90. gadu mīļākajām dziesmām “Smelly Cat”. 

Tagad: Laikā, kad viņa neuzstājas kopā ar Teilori Sviftu, Kudrova ir aizņemta, ppalašinot savu jau tā pilnvērtīgo CV. Tajā atrodamas lomas seriālos “The Comeback”, “Web Therapy” un filmā “The Girl on the Train”. Īstajā dzīvē viņa ir precējusies ar reklāmas nozarē strādājošo Mišelu Sternu, ar kuru kopā audzina dēlu Džulianu, kas nesen absolvējis universitāti.

Mets Leblāns

Toreiz: Protams, Džoijs Tribiānī varbūt arī bija nedaudz – labi, ļoti daudz – meiteņu mīļotājs, tomēr viņa šarms un klasiskā iepazīšanās frāze ( “How you doin?”) šo seriāla aktieri padarīja daudzkārt iecienītāku.

Tagad: Pēc “Draugu” slavas Leblāns turpinājis savu slavu, un 2012. gadā ieguvis arī Zelta Globusa balvu par savu lomu komēdijā. Lai arī šķīries no savas sievas Melisas, viņš audzina savu pirmdzimto.

Metjū Perijs

Toreiz: Lai sarkastiskas piezīmes un spēcīgi epiteti paliek Perija tēla Čandlera Binga ziņā. Viņš mūs nekad nepievīla, liekot nekontrolēti smieties. Viņa atainotais tēls ne vien lika nemitīgi smieties visa seriāla garumā, bet arī ļāva no sirds izjust līdzi ikkatru reizi, kad viņam ar Moniku kopā bija jauki un romantiski momenti.

Tagad: Aktieris savā karjerā allaž bijis noslogots – uz lielā ekrāna viņš spēlējis kopā ar citiem Holivudas milžiem, tostarp Salmu Hajeku un Brūsu Vilisu, bet nesenākā pagātnē atgriezies TV ekrānos seriālos “The Good Wife”, “Go On” un “The Odd Couple”. Pēc savas cīņas ar atturību viņš sācis palīdzēt citiem tikt galā ar narkotiku un alkohola problēmām. 2018. gadā viņš pārcieta zarnu trakta operāciju, kas piesēja viņu pie gultas uz trīs mēnešiem.

 

Pasaulē sekmīgākā un mīlētākā situāciju komēdija “DRAUGI” - darba dienu vakaros TV kanālā Duo 6.